Meer over Triggerpoint therapie

Meer over Triggerpoint therapie

De behandelingen van Massagepraktijk Linda hebben Neuromusculaire triggerpoint therapie als basis. Waaronder Dry needling en fasciale Ergon technieken tools zijn om tot mooie resultaten te komen. Elke situatie vraag om maat werk en praktisch meedenken. Samen kijken we naar een specifieke aanpak voor jouw problematiek.

Triggerpoint therapie en spierpijn!

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn zeer lokale verkrampingen in spieren. Deze verkrampingen veroorzaken pijn en stijfheid. Dit kan behoorlijk beperken in beweging. Door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat de overgevoelige plek. Elke triggerpoint heeft per spier een uniek pijnpatroon dat soms totaal andere lichaamsdelen bestrijkt. Door deze kennis blijken een hoop ‘vage’ pijnklachten nu wel verklaarbaar en behandelbaar. Doormiddel van triggerpoint therapie gaan we op zoek naar de trigger tot herstel.

Pijn als boodschapper

Hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn zijn in feite een beschermingsreactie tegen letsel of overbelasting van de spieren. De pijn vertelt je dat er iets mis is en dat het aandacht nodig heeft. De oplossing zoeken in medicatie waarmee je de pijn in slaap sust, is geen structurele oplossing. Het stillen van pijn met medicijnen geeft de illusie dat er iets goeds gebeurt. In werkelijkheid wordt het probleem slechts verborgen. Wanneer je de pijn ziet als boodschapper in plaats van ziekte, kan Massagepraktijk Linda de behandeling richten op de oorzaak van het probleem. Ook bij fybromyalgie en chronische klachten kan triggerpointtherapie verlichting brengen.

Dry needling

Dry needling is een verfijnde techniek van de bekende Triggerpoint therapie. Het wordt op dezelfde denkwijze bepaald en uitgevoerd. De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints (spierknopen). Als de juiste Triggerpoint aangeprikt word, spant de spier zich kort aan. Daarna ontspant de spier en verneemt u meestal direct verlichting en kunt u gemakkelijker bewegen. Tijdens de behandeling wordt er eerst gekeken naar welke spieren de pijn mogelijk veroorzaken. Als dit duidelijk is, wordt dry needling uitgevoerd. Als nabehandeling krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden en verder herstel te stimuleren. Massage is niet meer nodig als nabehandeling. Des gewenst kan dit uiteraard wel en zal de massage als doel ter comfort zijn. De behandelingen van Massagepraktijk Linda zijn spier gericht. Dry needling is daarom niet hetzelfde als acupunctuur, het is gericht op "triggerpoints" in de spieren.

Wist je dat triggerpoints...

  • in alle spieren in het lichaam ontstaan?
  • vaak de oorzaak zijn van overbelasting of een trauma, maar ook van te weinig beweging, vermoeidheid of stress?
  • zelfs door slechte voeding kunnen ontstaan?

Maak een afspraak met Massagepraktijk Linda. Met een gerichte behandeling in samenspraak met jou voel je je snel weer de oude. Bel vandaag nog en doe een eerste stap richting meer energie!

Hoe ik het aanpakte…

Ook ik heb ervaren hoe het is om niet van je klachten af te komen. Als ik goed in mijn vel zit, ben een echte bezige bij. Een fanatiekeling dus. Toch ben ik vaak belemmerd geweest in mijn doen. Zelf heb ik de weg naar vitaliteit gevonden en gun dit iedereen. Wil jij weer rust in je hoofd, energie in je lijf, weer doen wat je wil doen? Zonder pijn? Klinkt goed, maar ver weg? Toch is dit dichterbij dan je denkt. Massagepraktijk Linda helpt je graag!